Prózarázás

Irodalmi beszélgetéssorozat, amelyben természettudományos igénnyel mérjük fel mindazt, ami a fiatal prózaíróban van. Ott belül. A fejében például. . .

Fotók/Videó/Audió

2012.05.16. 14:14 prozarazas

Prózarázás vol. 6. - Grecsó Krisztián

 

A FISZ és a Púder Bárszínház bemutatja:

 

PRÓZARÁZÁS

- Irodalmi csendesülős fiatal prózistákkal -

A Prózarázás című sorozatban a fiatalabb korosztályhoz tartozó prózistákat lát vendégül a házigazda, Falvai Mátyás. Azért prózaírókat, mert a líraközpontú hazai irodalmi életben róluk kevesebb szó esik. Másfelől pedig azért, mert ezekkel a beszélgetésekkel igyekszünk eloszlatni az íróval kapcsolatos sztereotip elképzeléseket, természettudományos igénnyel akarjuk megmutatni mindazt, ami a fiatal prózaíróban van. Ott belül. A fejében például. Eddig Szabó Tibor Benjámint, Gerőcs Pétert, Csapody Kingát, Csepregi Jánost és Darvasi Ferencet láttuk vendégül. Hatodik vendégünk Grecsó Krisztián lesz.

GRECSÓ KRISZTIÁN A csongrádi Batsányi János Gimnáziumban érettségizett 1994-ben. A békéscsabai Kőrösi Csoma Sándor Főiskola után a szegedi József Attila Tudományegyetem magyar szakán diplomázott. 1997-től 2006-ig a Bárka szerkesztője, 2007 és 2009 között a Nők Lapja vezető szerkesztője, 2006-tól 2009-ig a Szépírók Társaságának alelnöke. 2009-től az Élet és Irodalom munkatársa. Első sikerét a Pletykaanyu című novelláskötetével aratta, 2001-ben. Több utánnyomás után 2006-ban jelent meg a könyv második, átdolgozott kiadása (Magvető). 2005-ben látott napvilágot Isten hozott című regénye (Magvető), amely 2007-ben németül, 2008-ban csehül, 2009-ben szlovénul is megjelent. Következő regénye, a Tánciskola 2008 tavaszán, a Mellettem elférsz pedig 2011-ben került a könyvesboltokba.

A Budapesti Katona József Színház 2010-ben mutatta be a Cigányok című darabot. Az előadás első részében Tersánszky Józsi Jenő műve látható, amelyet a második részben Grecsó aktualizálva továbbgondol. (Forrás: wikipedia)

 

A sorozat utolsó estje:

Június 5. (kedd): Bencsik Orsolya

 

Helyszín: Púder Bárszínház (pinceklub), 1092 Budapest, Ráday u. 8.

Időpont: 2012. május 22. (kedd), 19:00

 

Csatlakozz Facebook-oldalunkhoz a legfrissebb infókért:

http://www.facebook.com/prozarazas

 

Nézd meg kedvcsináló videónkat itt:

 

A rendezvényt támogatta:

MASZRE

NKA Márai-program

JAK

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://prozarazas.blog.hu/api/trackback/id/tr934516509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása